Corruption is back

Då ska vi snart spela in med corruption med en ny sångare som sjunger med ett flertal andra band tex ett i göteborg.

The best band in sweden

image18
Nu ska ju vi i musik klassen dra igång ett band som kommer att dra en jävla massa folk på spelningarna för det är ju ett pluss att det är möte på skolan som alla klasserna samlas på typ 2000 pers om inte mer. Det är så jävar gött när det är så många på spelningarna, inte nog med att vi kommer att ha en sjukt bra sångare för det kommer att va så att min lärare kommer att vara med på gitarr han är ju lätt sveriges bästa gitarrist. Vi kommer att börja med att spela covers sen kanske skrapa ihop lite eget material, sen kommer vi att ha lite gäster på senen, och ett film team som dokumenterar allt och ett gäng som tar en fet mängd bilder. Kanske man skulle hyra in Thomas Tjäder om ett tag så han gör en musik video, han har ju gjort IN FLAMES videon och BLINDED COLONYS video han är fett bra på det han gör. Sen ska man ju spela in med lite andra band i studion det blir gött. Det är roligt som fan att spela in i studion för det blir alltid så bra resultat på ljudet och mixningen. Nu är det klart att jag ska köpa ett jävligt dyrt trumset som kostar typ 30 000 kr jag har ju sålt en del och ska snart sälja mitt PREMIER set för 5000. Fan vilket ljud det kommer att bli när man spelar in med det nya setet ojjj jag vill knappt veta, man vet ju att det både kommer bli stabilare och ännu bättre ljud än innan. Det är ju sådana set som dom stora grabbarna spelar på då lär det ju inte vara skit eller ??. Så då blir det så att jag skippar Sweden rock i år för att bara satsa på att köpa det nya setet och det nya bandet för biljetten kostar ju nästan 2000 kr men hadde kunnat bli billigare om man köpt en endags biljett, för jag hadde gjärna villat se Tobias Sammets AVANTASIA om nu Eric Singer kommer att lira trummor med dom för han ska ju spela live med KISS i stockholm i samma veva.



Evil Brother

image18

Eric Singer, Nicky Six, Bruce Kulick. Rock brother.

The new track

Då var låten nästan klar bara mixningen me, överhänget på trummorna är lite för högt på skivan, så kallad en not mix. Så släpper vi denna feta singel efter ett tag när vi spelat in intro till låt två.
Sen är det ju ingen sång heller men det ska det inte vara, det är ju ett band utan sång på två gubbar.
Vi lägger inte sång på låten för den är så fett bra endå.


image16


Studion

Japp vad gött då ska man lägga trummor på den nya Powermetal låten i studion i morron måndag.
 Den är så jävlar bra den låten så fett mycket (Freedom Call) alla (Hammerfall). Den stilen är så jäklar rolig att spela, feta dubbelstamp.

image15  
Freedom Call: Live at sweden rock festival.

Photoshopping some fucking poses

Lite photoshopping ikväll...

image13

Originalbilden (nästan):

image14

New stuff

Jag fick ett lite undligt mail av NORDMAN för lite sen han ville att jag skulle kolla hans nya video (den var ju bra) det var bara lite lustigt att man får ett personligt brev på mailen

Hårdrock för katten

Jag är säkert inte den enda som tittade på så ska det låta i fredes. En viss man var ju med där Jocke Cans från Hammarefall en jävligt bra sångare. Det var så skummt att höra han sjunga Metallica och Guns n roses, det gör han jävligt bra tycker jag, men sen finns det säkert ett par ufon där ute som inte gillade det dom säger jag fuck of till.


Det var ett tag sen bandet (DAMPUNGARNA) frågade om jag vill börja lira trummor med dom men jag hadde ju mitt projekt annars kanske det blivit något av det, DAMPUNGARNA ska ju lira live på sweden rock fesival i sommar det är nästan så man ångrar sig lite att man inte hoppade in i bandet men var fan det finns fler tåg.


Sen satt jag och funderade igår på om man skulle sökt till Magus Ugglas band, som ska hjälpa han med spelningarna i sommar. Men det är nog för sent nu, men jag kickar ju lätt den tattaren som provspelade med dom en liten 18 åring. Det hadde ju varit kul att säga det om någon frågar vilka har du spelat med ja jag har ju spelat med Magnus Uggla (oh fan) hur gick det till, ja var fan han kom ju bara upp till studion i jämshög och frågade sen lirade vi lite.

Mikrofon teknik av Eddie Juneskär 08

Mikrofonen är det första ledet i inspelningkedjan. Den är också på många sätt den viktigaste komponenten, även om alla delar i kedjan är viktiga. Men om inte mikrofonen fångar upp ett bra ljud att skicka vidare kommer det inte att komma ut något bra ljud i andra änden heller-som det klassiska djungelspråket lyder: Skit in, skit ut. Det finns en uppsjö olika mikrofon typer. Man talar ibland om mikrofonens karakteristik. Med det menar man mickens upptagningförmåga i olika riktningar. Den absolut vanligaste karakteristiken kallas njure, eller kardioid.Det innebär att micken är känslig för ljud framifrån, men ganska okänslig för ljud bakifrån. Detta är oftast att föredra, då man genom att rikta mikrofonen åt rätt håll kan minska ovälkomna bakgruns ljud på inspelningen. Andra karakteristiker är kula (rundtagande, lika känslig för ljud från alla håll(, hypernjure (eller superkardioid, ännu mer riktad njure) och åtta (känslig för ljud från två motstående håll, men okänslig för ljud från sidan). En kondensatormikrofon kräver så kallad fantom-matning (48V spänning) för att fungera. Se till att er mikrofon-förstärkare/mixer kan leverera det. Membranet, som fångar upp ljudvågorna, reagerar snabbt på attackrika ljud, och kan ofta fånga ljudets diskant på ett bra sätt. Kondensator-mickar ger ofta ett öppet och naturligt ljud, och passar bäst till sång, akustisk gitarr, piano, stråkar, cymbaler och liknande.

Drums and shit

Det var längesen man började spela trummor så  jag  har hunnit spela med en massa band tex
(The Remains) som spelade Nirvana covers och eget. (Corruption) som spelade en blandning av Motörhead, Manowar, Metallica, vi spelade helt egna låtar. (Osiris) som lirade en blandning av Motorhead, Manowar, Judas Priest, och Metallica, vi spelade helt egna låtar.  (Snoozer) som blev en blandning av Stoner och Doom i sil med Kyuss och Nebula, vi spelade helt egna låtar. Sen bandet (RAW) som lirade en blandning av Exodus Metallica, helt egna låtar. (Valcry) som spelade en blandning av Saxon, Motörhead, Manowar, Iron Maiden, Judas Priest, vi spelade egna låtar och några covers . Sedan ett band som lirade Gamma ray och Helloween covers som typ hette (Power Cover). Sedan ett band som hette (State of grace) som lirade en blandning av New metal tex Creed, och en gnutta gammal Ac* Dc, sen allt lite Iron Maiden och Judas Priest. Sedan ett blues band som hette typ (Johnys blues band) som bara spelade eget material i stil med Steve Ray. Sen ett band vars namn var  (Doom Army) först men sen blev namnet (Death Row) som lirade en blandning av, CANDLEMASS, BLACK LABEL SOCIETY, KYUSS, OZZY, BLACK SABBATH. Sedan (Demons Gate) som lirade CANDLEMASS covers och eget. Sen Jämshög projekt i studion
som lirar allt från Freedom Call, Hammerfall, Latino, Punk, Blues o metal.


THANKS TO (PREMIER DRUMS)  (PEARL DRUMS)

(REMO) (EVANS) (PRO MARK) (SABIAN) (MEINL) (PAISTE) (STAGG) (VATER) (JACKSON) (HONDA) (BEHRINGER) (SHURE) (JJ LABS) (TSM)  


Vilket liv det brukar vara i det rummet

image11

En rätt gammal bild i mitt Drum room

Hells Angels Eddie

image10

Vilka byzzor han har mannen ohh

STUDIO (2) I JÄMSHÖG

image9

Oj på den tiden var man rakad på kalufsen.

Skinn och metal

image8

Den gammla bilden från studion i jämhsög när jag spelade in med state of grace tror det var 2007

Master of the drum

Godag det är viktigt att ha rediga trummor när man spelar musik. När man spelar in i studion så tror många att det bara är att spela in men det är det inte man ska ju ha redigt bra skinn, och trummorna är jäkligt viktiga att stämma och dämpa då blir det mustigare ljud. Därför ska man inte ha ett dåligt trumset att spela in på typ (Trax) (Powerbeat. Jag har ju många olika trumset ett PREMIER två PEARL så man kan kombinera på inspelningen om man inte är nöjjd med ljudet men det är man för det mesta om man bara tar ett par timmar och stämmer trummorna. Ett bra och lätt knep är att man köper EVANS trumringar och sätter på pukorna så slipper man att köra med silvertejp men det gör jag för det mesta för det är ju lätt att ta en tejprulle med sig till trummorna i studion eller vad dom nu kan vara. Sen är det ju mickarna som spelar in ett bra tipps är att man kör på SHURE mickar eller varför inte köpa ett mick kitt till trummorna tex TSM eller JJ LABS dom duger bra. Hadde inte (Musikbörsen) (Jmp) (Ljud o bild)  (Neba) (Rm musik) (Midibutiken) funnits hadde jag nog inte spelat trummor på den nivån jag gör i dag. Dom har så jävlar bra priser musikbörsen det är ju dom som är nummer ett för mig. Sen en bra grejj är ju att man har ABF studieförbund som hjälper till med mycket.


(HONDA MC IS KICKING ALL)  


MY ROCK LEXICON

Jag har sett Maiden live i Götet 1999, och det var en helt jävla sjuk upplevelse. Megadeth var förband då.

Det var sagt att Blaze skulle sjunga (vråla) live den gången men istället blev det en liten överraskning genom att Bruce Dickinson sjöng istället.Det blev nån slags reunion av det hela :)

Sen gick det snack om att Bruce aldrig hade hoppat av bandet men det var något som hände dom blev väll ovänner eller något.

Sen har vi ju Judas Priest när Halford hoppade av så tog det ett bra tag innan dom hittade en ny sångare.
Hans namn var Tim Owens och är lika bra som Halford på sång tycker jag, om inte t.o.m. lite bätre.

Fast han är ju ändå originalet, Halford liksom Dickinson är i Iron Maiden, och det är alltid speciellt på ngt sätt. Blaze Bailey däremot, passade inte riktigt in i Maiden.

I det svenska bandet Europe som alla känner till, hoppade Norum av efter the final countdown-skivan sen tog de in en annan gitarrist som heter Kee Marcello som jag tycker är jävligt dålig jämfört med John Norum. Norum var grym som fan. Den ende som hade kunnat ersätta Norum fullt ut är Yngwie Malmsteen.

Sen sitter man och funderar på vem fan som skulle kunna ersätta Lars Ulrich.

Freedom Call är ett band som jag diggar jävligt mycket men utan sångaren och trummisen hade det inte blivit mycket av Freedom Call.

Megadeth är ett band som haft massa olika medlemmar hela tiden, bytt medlemmar typ lika ofta som jag bytt kalsonger på grund av sångaren och han som har startat bandet som är ett jävla ego som inte kan vara vän med några medlemmar.

Sammanhållning är jävligt viktigt i ett band det är därför det är så svårt att komma nånstans inom musiken för man träffar på så många jävla puckon hela tiden

Eddie is more Heavy Metal than the devil himself

New picture from earlier today, playing dums like hell...

Kör igenom en powermetal-låt som vi har gjort i skolan...
image6

Avslutar med en snygg pose vid Premier-setet
image7

Pictures taken by Palle Kuling :: Big fucking thanks Palle

Eddie

Hej alla rockers vad tycks om sweden rockfestival i år jag tycker att det är lamt med band i år så jag ska nog inte dit eller om man får jobb där på något ställe

men som sakt jag ska nog försöka åka till fesivalen i belgien som Maiden spelar och metallica

RSS 2.0